• home
 • video
 • pas verschenen

  Oranje botst ook op Italië, straffe comeback van Zweden in Portugal

  Italië wint met 1-2 in Amsterdam.

  Nederland heeft zijn blamage in de WK-kwalificatiecampagne van afgelopen weekend niet kunnen doorspoelen in een oefenmatch tegen Italië. Interim-coach Fred Grim verloor met Oranje tegen Italië. Europees kampioen Portugal verslikte zich dan weer in Zweden, Spanje ging onder meer dankzij de videoref winnen in Parijs.

  Het Nederlandse elftal kreeg voor de aftrap in de ArenA nog een aanmoedigende boodschap van Clarence Seedorf (40), die in de bloemetjes werd gezet voor zijn interlandcarrière.

  "Nederland heeft het trouwste legioen van de wereld. Ik hoop dat jullie supporters in Oranje blijven geloven. Het WK in Rusland zullen we nog redden", klonk het bij de 87-voudige international.

  Oranje kon zijn fans na een klein kwartiertje een beetje troost schenken: Romagnoli werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Maar Italië sloeg meteen terug: Eder strafte pover verdedigen van Martins Indi af.

  Diezelfde Martins Indi testte het doelhout met een kopbal tegen de lat, maar Nederland ging toch met een achterstand de kleedkamer in. Zoet pareerde een poging met een slap handje, Bonucci tikte de rebound op de corner binnen.

  Louis van Gaal en Fabio Capello zagen in de tribunes hoe beide landen na de rust nog voldoende kansen afdwongen, maar doelmannen Zoet en Donnarumma lieten geen tegentreffer meer toe.

  Zweden haalt 2-0-achterstand nog op

  Europees kampioen Portugal speelde vanavond gastheer voor Zweden. Dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo en een owngoal van Granqvist leek het broodje van de Portugezen voor de pauze al gebakken.

  Maar Zweden, tegenstander van Nederland in de WK-kwalificatiecampagne, toonde zich bijzonder veerkrachtig op Madeira.

  Anderlecht-spits Thelin stond de hele match op het veld, maar vertolkte geen hoofdrol bij de Zweedse goals.

  Claesson (57e en 76e minuut) bracht Zweden met twee rozen op gelijke hoogte en in de 93e minuut was Cancelo de schlemiel met ook al een owngoal.

  Videoref fluit de feestende Fransen terug

  De Franse fans in het Stade de France keken uit naar de eerste basisplaats van toptalent Kylian Mbappé bij de nationale ploeg, maar Spanje gunde de thuisploeg geen feestje voor eigen volk.

  Griezmann had Frankrijk meteen na de pauze wel op voorsprong gebracht, maar de Fransen werden teruggefloten door de videoscheidsrechter. Scheidsrechter Zwayer keurde het doelpunt na de inmenging van de videoref af voor buitenspel.

  Spanje liet het niet aan zijn hart komen. Invallers Deulofeu en Silva waren de uitblinkers: Silva opende de score vanaf de stip na een overtreding op Deulofeu, de Milan-middenvelder legde een kwartiertje voor tijd de eindstand vast.