• home
 • video
 • pas verschenen

  Na de vliegtuigramp speelt Chapecoense de Zuid-Amerikaanse Supercup

  Slechts drie spelers van Chapecoense overleefden de crash eind november.

  Vier maanden na de verschrikkelijke vliegtuigramp komt er toch nog een duel tussen het Braziliaanse Chapecoense en het Colombiaanse Atlético Nacional. De ploegen strijden in twee wedstrijden voor de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Supercup.

  Normaal duelleerden Chapecoense en Atlético Nacional vorig jaar om de Copa Sudamericana, maar een tragisch vliegtuigongeluk verhinderde dat. Beide ploegen zullen nu wel onderling spelen om de Recopa, de Zuid-Amerikaanse Supercup, te winnen.

  Chapecoense heeft vanwege de bijzondere omstandigheden toestemming gekregen om in de eigen Arena Condá te spelen, die eigenlijk te klein is voor zo'n duel.

  De heenmatch vindt plaats op 4 april in Brazilië, op 10 mei mag Chapecoense aan de bak voor de terugwedstrijd in Colombia.

  Chapecoense uitgeroepen tot winnaar

  Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense stortte op 28 november neer op weg naar Colombia. Slechts 6 van de 77 passagiers overleefden de crash, onder wie drie spelers.

  Op aandringen van Atlético Nacional besloot de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol als eerbetoon Chapecoense uit te roepen tot winnaar van het toernooi.

  Tweet: