• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Of ik boos ben? Als je niet wint in het voetbal, moet je boos zijn"

  0 / 0
  Bondscoach Roberto Martinez vond ook dat zijn team altijd had moeten winnen in Sotsji. "70 minuten lang hebben we veel geleerd, we kregen veel informatie over heel wat zaken. Dan zie je ook het belang van zulke matchen. In de laatste 20 minuten namen we het op als een vriendenmatch. En dat is een ontgoocheling."

  Benteke haalde het al aan (zie Lees ook), maar de Belgen gingen op een bepaald moment in de tweede helft te relaxed spelen. Is dat de oorzaak van de twee tegengoals na de rust?

  "Wellicht", beaamt Martinez. "Al zullen de zes wissels de focus ook wel veranderd hebben. Dat is begrijpelijk, maar als team zouden we beter moeten weten. Als je op het veld komt, moet je klaar zijn."

  "Rusland was natuurlijk ook aan het duwen, voor eigen volk wilden ze nog iets van de match maken."

  "Als je een voetbalmatch niet wint, moet je boos zijn. Maar het daarna wel in perspectief plaatsen. Het was een vriendschappelijke match en we wilden hier niet ten koste van alles winnen. Al wilden we wel winnen natuurlijk."

  "We kwamen naar hier om op een bepaalde manier te spelen, om nieuwe spelers aan het werk te zien. En zo wilden we winnen, al is dat niet gelukt."

  "Sommige jonge spelers hebben geweldige toekomst"

  Martinez sust wel: "De positieve zaken wegen vanavond meer door dan de negatieve. Een aantal jonge spelers heeft getoond dat ze een geweldige toekomst kunnen hebben bij het nationale team. Ik ben blij dat ze hun kans gegrepen hebben."

  Chadli, Dembélé en Tielemans blonken vandaag uit. "Ze hebben getoond dat ze hun bijdrage kunnen leveren en dat ze voor hun plaats willen vechten. Die competitie voor de posities willen we."

  "Tielemans speelde vanuit zijn rol heel efficiënt. Chadli speelde zowel rechts als links twee keer indrukwekkend. Benteke scoorde vanavond twee keer. Foket speelde 90 minuten en was aldoor geconcentreerd. Dat hebben we nodig. We leren veel uit deze wedstrijd. We zullen hierdoor als team steeds beter worden."

  "Maar dat neemt niet weg dat we wilden winnen. Als je 1-3 voorstaat op 20 minuten van het einde, mag je dat niet meer weggeven. Ik zag een andere focus naar het eind."