• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaviria slaat Ronde en Roubaix over en legt focus op Giro

  Fernando Gaviria keert met vier zeges op zak terug naar Colombia.

  Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is van de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix geschrapt. Hij sluit zijn klassieke voorjaar vroeger af dan verwacht om zich volledig toe te leggen op de Giro.

  Fernando Gaviria mocht in het voorjaar vier keer juichen, onder meer in de Ronde van Algarve en de Tirreno-Adriatico, en nestelde zich in de top tien in Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem. Maar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix laat hij nu toch links liggen.

  "Fernando heeft veel bijgeleerd in de eendagskoersen, maar nu is het tijd om te herstellen en te focussen op de Giro", zegt ploegleider Patrick Lefevere. "Door nu terug te keren naar Colombia heeft hij veel tijd om zich klaar te stomen voor de Giro."

  Voor Gaviria, nog altijd maar 22, wordt het zijn eerste grote ronde. "De Giro is mijn topprioriteit. Ik wil dan ook fris aan de start staan, dus is het een slimme keuze om al in april te beginnen trainen."

  Gaviria zal de laatste voorjaarsklassiekers vanuit Colombia volgen. "Ik wens mijn ploegmaats het beste voor de Ronde en Roubaix. Ik hoop dat Tom Boonen zijn vijfde kassei wint."