• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA lacht niet met vuilgebekte Messi: 4 interlands geschorst

  Messi won vorige week met 1-0 van Chili.

  De wereldvoetbalbond FIFA heeft Lionel Messi voor vier interlands geschorst. De Argentijnse ster zou in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili afgelopen donderdag een assistent-scheidsrechter hebben beledigd. Op basis van videobeelden heeft FIFA hem nu vier speeldagen geschorst, maar de Argentijnse voetbalbond gaat in beroep.

  Vorige week donderdag won Messi met Argentinië nog met 1-0 van Chili. Hij scoorde met een strafschop het enige doelpunt.

  Toch was Messi blijkbaar niet tevreden met de beslissingen van de scheidsrechters. Nadat een assistent-scheidsrechter een fout tegen Messi had gevlagd, kookte het potje van de Argentijn over en schold hij de lijnrechter de huid vol.

  Het disciplinaire comité van de FIFA heeft daarop besloten om de Argentijn voor vier interlands te schorsen. Daarbovenop krijgt ook nog een boete van 10.000 Zwitserse frank.

  De schorsing gebeurde op basis van tv-beelden, want de assistent-scheidsrechter had het incident niet opgemerkt. De assistent had er dan ook niets over geschreven in zijn rapport.

  De schorsing gaat onmiddellijk in en dat betekent dat Messi vanavond tegen Bolivia niet mag spelen. Ook de matchen tegen Uruguay, Venezuela en Peru zal hij moeten uitzitten. 

  Argentijnse voetbalbond gaat meteen in beroep

  De Argentijnse voetbalbond legt zich niet neer bij de schorsing van Messi. Van de laatste drie interlands zonder Messi, werd er immers niet één gewonnen. "We zijn verrast en voelen ons machteloos", klinkt het. "Messi is er het hart van in, hij wil absoluut spelen." 

  In het filmpje hieronder kunt u het incident tussen Messi en de lijnrechter bekijken