• home
 • video
 • pas verschenen

  Supporters van Oranje willen Van Gaal terug: "Hij is de beste"

  Louis van Gaal leidde Oranje nog naar de derde plaats op het vorige WK.

  Als het van de Nederlandse supporters afhangt, zal Louis van Gaal de net ontslagen Danny Blind opvolgen als bondscoach. "Hij is gewoon de beste trainer die er rondloopt", klinkt het bij de officiële supportersclub Oranje.

  De trouwe supportersclub van het Nederlandse elftal wil graag dat Louis van Gaal opnieuw bondscoach wordt, nadat trainer Danny Blind gisterenavond ontslagen werd. "Onder Louis zijn we derde geworden op het WK, hij is gewoon de beste coach die er rondloopt", zegt bestuurslid Theo Pouw van de officiële supportersclub Oranje.

  Na de dramatische 2-0-nederlaag tegen Bulgarije zoemde de naam van Van Gaal al rond op de luchthaven van Sofia, nog voor het ontslag van Danny Blind. "Veel fans die ik heb gesproken, willen van Gaal", stelt Pouw.

  De 65-jarige Van Gaal zei begin dit jaar dat hij waarschijnlijk niet meer terugkeert in de voetbalwereld. "Maar bondscoach zijn is geen dagtaak. We zouden het fantastisch vinden als hij het wil doen", zegt de voorman van de supportersclub.

  Louis van Gaal coachte zijn land al twee keer, van 2000 tot 2002 en tussen 2012 en 2014. Daarna trok de ex-speler van Antwerp naar Manchester United, waar hij in de zomer van 2016 mocht opkrassen.

  Deelname aan WK wordt moeilijk

  Na de nederlaag in Sofia staat Nederland met 7 punten uit 5 wedstrijden pas op de vierde plaats in groep A en lijkt het wereldkampioenschap ver weg.

  Frankrijk leidt de kwalificatiegroep met 13 punten, gevolgd door Zweden (10 punten) en Bulgarije (9 punten). Oranje laat enkel Wit-Rusland (2 punten) en Luxemburg (1 punt) achter zich.

  Assistent Fred Grim zit dinsdag op de bank als interim-coach tijdens de oefenwedstrijd tegen Italië in de Amsterdam ArenA. De KNVB gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe bondscoach.