• home
 • video
 • pas verschenen

  Portugal boven: Ronaldo en Mourinho zijn best betaalde speler en coach

  Real Madrid-speler Ronaldo is de best betaalde voetballer van dit seizoen.

  Cristiano Ronaldo is dit seizoen de best betaalde voetballer ter wereld. Hij verdiende al 87,5 miljoen euro. Lionel Messi en Neymar vervolledigen de top drie. Dat blijkt uit de cijfers van het Franse weekblad France Football.

  Cristiano Ronaldo mag zich de best betaalde voetballer van het seizoen noemen. De ster van Real Madrid verdiende al 87,5 miljoen euro. Zijn grote rivaal Lionel Messi volgt op de tweede plaats met 76,5 miljoen euro. Neymar sluit de top drie met 55,5 miljoen euro.

  Ronaldo's ploegmaat Gareth Bale staat op de vierde plaats met 41 miljoen euro. De vijfde plaats is voor Ezequiel Lavezzi, die bij het Chinese Hebei Fortune al 28,5 miljoen euro heeft verdiend.

  Bij de trainers is Manchester United-coach José Mourinho de winnaar met 28 miljoen euro. De cijfers van France Football houden rekening met het brutoloon, de premies en reclame-inkomsten.

  Ronaldo beschuldigd van belastingfraude

  Begin december kwam Ronaldo nog in opspraak door Football Leaks. Hij zou zo'n 150 miljoen euro hebben doorgesluisd naar belastingparadijzen via zijn makelaar Jorge Mendes. "Ik heb niks te vrezen", lachte Ronaldo die onthulling toen weg.

  Ronaldo is niet de enige geviseerde voetballer, want ook landgenoot Mourinho wordt beschuldigd van belastingontduiking. Hij zou 12 miljoen euro verduisterd hebben voor de fiscus, ook al via Jorge Mendes.