• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel Wuyts neemt afscheid van VRT-regisseur: "4 decennia topwerk"

  Philippe Lombaerts mag rusten na een mooie carrière.

  0 / 0
  Philippe Lombaerts heeft zondag na Gent-Wevelgem een punt gezet achter een schitterende loopbaan. Lombaerts, die in 1979 zijn eerste stapjes in het vak zette, stond wijd en zijd bekend voor zijn regie van wielerwedstrijden.

  Michel Wuyts sloot de uitzending rond Gent-Wevelgem gisteren af met een ode aan Philippe Lombaerts, met wie hij gedurende tientallen jaren lief en leed gedeeld heeft.

  "Ik wil een eerbetoon geven aan een groot man, een monument van een collega", zei Wuyts. "Philippe Lombaerts heeft vandaag zijn allerlaatste wedstrijd geregisseerd."

  "Philippe was een man van vier decennia topwerk: 39 keer Gent-Wevelgem, 27x de Ronde van Vlaanderen, 27x de E3, WK's in Colorado, de piste in Antwerpen en Zolder 2002, de Olympische Spelen in Barcelona 1992, Atlanta 1996, Athene 2004, Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016..." 

  "Het ga je goed, het ga je fantastisch goed. In Brugge en in heel Vlaanderen. De VRT, Vlaanderen en Nederland danken Philippe Lombaerts. Bedankt, Philippe, 1.000x bedankt. En dan heb ik het nog niet gehad over de talloze voetbalwedstrijden die hij geregisseerd heeft. Mooi, we bouwen nog een feestje, Philippe."

  "Uithangbord voor de VRT"

  Luc Van Langenhove kent Lombaerts ook al decennia lang. Eerst als commentator bij wielerwedstrijden, daarna als zijn baas bij Sporza. "Ik kan me helemaal vinden in de woorden van Michel Wuyts", zegt de manager van Sporza. "Philippe wordt in binnen- en buitenland geprezen voor zijn expertise. Hij heeft een geweldige carrière uitgebouwd, hier maar dus ook in dat buitenland. Op die manier is hij als regisseur een uithangbord geworden voor de VRT."

  Een pintje na zijn laatste klus was meer dan verdiend:

  Renaat Schotte op Instagram over Lombaerts: