• home
 • video
 • pas verschenen

  Lauda: "Rosberg zou het niet beter gedaan hebben dan Bottas"

  Niki Lauda (hier op de foto met Rosberg) was lovend over het debuut van Bottas.

  Drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 Niki Lauda is laaiend enthousiast over het debuut van Vallteri Bottas bij Mercedes. Bottas eindigde zondag derde in de eerste race van het seizoen. "We hebben de juiste keuze gemaakt met Bottas", reageert raadgever Lauda.

  Na het onverwachte stoppen van wereldkampioen Nico Rosberg was Vallteri Bottas de vervanger bij de renstal van Mercedes.

  Zondag in Australië reed hij zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe team. De Fin maakte met een derde plaats, achter Vettel en Hamilton, meteen indruk bij Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen in de F1 en topadviseur bij Mercedes.

  "We hebben de juiste keuze gemaakt", vertelt de 68-jarige Oostenrijker. "Ik verwachtte dat Bottas met de hulp van het team sneller zou worden, en dat werd hij ook. Hij was het hele weekend een sensatie." 

  "Ik denk niet dat hij het slechter zou hebben gedaan dan Nico Rosberg als Nico hier had gereden."

  Bottas: "Ik kan nog beter"

  Bottas bleef na de wedstrijd met zijn voetjes op de grond. "Het was een goed begin met Mercedes. Ik deed niet alles perfect, maar het was mijn eerste kwalificatie met dit team en het parcours ligt mij niet echt." 

  "Het was geen slecht debuut met het team, maar ik heb wel enkele puntjes die ik zal meenemen naar de volgende races om beter te doen. Ik kijk er naar uit."