• home
 • video
 • pas verschenen

  Kristoff en Gilbert toppen deelnemerslijst Driedaagse

  Alexander Kristoff won vorig jaar drie ritten.

  De rittenkoers Driedaagse De Panne-Koksijde gaat morgen van start. Onder meer onze landgenoot Philippe Gilbert en de Noor Alexander Kristoff staan aan de start ter voorbereiding van de Ronde Van Vlaanderen.

  Van dinsdag tot donderdag rijden de deelnemers van de 41ste editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde door West- en Oost-Vlaanderen.

  In de eerste etappe rijden de renners van De Panne door de Vlaamse Ardennen naar Zottegem, waar ze twee lokale ronden moeten rijden. Tijdens die ronden moeten ze over onder andere de Berendries en de Muur van Geraardsbergen. 

  Woensdag gaat het weer de andere kant op richting Koksijde, met een passage door Heuvelland met de Kemmelberg als belangrijkste heuvel.

  Donderdag staan er twee ritten gepland. 's Ochtends is er een korte rit voor de sprinters en in de namiddag mogen de tijdrijders zich uitleven met een slottijdrit van 14 kilometer.

  Gilbert en Kristoff aan de start

   De belangrijkste namen op de deelnemerslijst zijn de Noor Alexander Kristoff (Katjoesja-Alpecin) en Belgisch kampioen Philippe Gilbert (Quick-Step Floors). Zij houden vast aan de Driedaagse als laatste stap voor de Ronde van Vlaanderen.

  Kristoff won in 2015 nog de Driedaagse en enkele dagen later ook de Ronde Van Vlaanderen. Ook vorig jaar won hij drie van de vier ritten.

  Ook andere ex-winnaars zoals de Fransman Sylvain Chavanel en onze landgenoot Guillaume Van Keirsbulck verschijnen aan de start.

  Lieuwe Westra, de winnaar van vorig jaar, is intussen gestopt met wielrennen.

  De ritten

  • Dinsdag: De Panne-Zottegem: 198,2 km
  • Woensdag: Zottegem-Koksijde: 211,1 km
  • Donderdagvoormiddag: De Panne-De Panne: 111,5 km
  • Donderdagnamiddag: Individuele tijdrit: 14,2 km

  U kunt alle ritten live volgen op sporza.be en op één.