• home
 • video
 • pas verschenen

  Gallopin is hersteld van val in Harelbeke: "In De Panne is hij medekopman"

  Tony Gallopin stoomt zich in De Panne klaar voor de Ronde.

  In de aanloop naar de Ronde heeft Lotto-Soudal al 1 kopzorg minder. Tony Gallopin kwam vrijdag nog vrij zwaar ten val in de E3 Prijs Harelbeke. Maar de Fransman hield een goed gevoel over aan zijn trainingsritten van de laatste dagen. "In De Panne is hij één van onze speerpunten."

  Gallopin gaat voor 1e rit, Debusschere mikt op sprints

  Lotto-Soudal wil scoren in de Driedaagse De Panne-Koksijde, die morgen van start gaat. "Gallopin en Debusschere zijn de twee speerpunten van onze ploeg", zegt ploegleider Frederik Willems.

  "Gallopin is goed hersteld van zijn valpartij en op training zijn er alleen maar positieve signalen. Een wedstrijd is natuurlijk anders dan een training, dus we wachten af hoe hij reageert op die inspanning."

  "De eerste rit, met een klassiek profiel, is ook meteen iets voor Gallopin. In rit 2 en 3 verwacht ik een sprint. Daarin trekken we de kaart-Debusschere. In de individuele tijdrit kunnen we ook het verschil maken."

  "Jasper De Buyst krijgt een vrije rol. Moreno Hofland zal de sprint aantrekken voor Debusschere (foto), terwijl Remy Mertz vooral meegaat om ervaring op te doen. Met Lars Bak en Marcel Sieberg nemen we ook twee routiniers van de ploeg mee."