• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit was het leukste uit "De Ronde 100"

  Deze wereldkampioen won de 100e editie.

  Zondag kon u genieten van "De Ronde 100", een unieke blik achter de schermen van de Ronde van Vlaanderen van 2016. Wij pikten er voor u de leukste beelden uit.

  De Ronde 100

  Kijk naar de volledige uitzending op VRTnu: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-ronde-100/2017/de-ronde-100-s2017/ 

  1. Le grand arrêt pipi. "De politie wacht achter ons"

  Net voordat de finale losbarst houdt het peloton een gezamelijke sanitaire stop. Ook de mensen van de jury maken van de gelegenheid gebruik om een plasje te maken. En dat heeft de politie gezien...

  2. Ambiance op café: brassband neemt de toog over

  In de vele café's weerklinkt gelach en muziek. Deze brassband zet zich al spelenderwijs achter de toog om pintjes te tappen. Alles kan, alles mag.

  3. Stress en hectiek na val met Benoot. "Hoe is het mogelijk?"

  In een hectische finale wordt er heel veel gevallen. Niet alleen Greg Van Avermaet moet opgeven, ook Tiesj Benoot staakt de strijd. "Miljaarde", vloekt ploegleider Herman Frison.

  4. Ploeginstructies voor Fabian: "Everybody is fucked"

  De renners krijgen hun directieven vanuit de ploegwagen. Zo ook wanneer Fabian Cancellara in de aanval trekt op de Oude Kwaremont. "C'mon, accelarate!"

  5. Leugentje om bestwil van ploegleider voor Peter Sagan

  Aanmoedigingen vanuit de wagen zijn vaak een mentale kwestie. En bij Team Tinkoff weten ze hoe ze Sagan moeten aanpakken. "Ik weet dat hij 23 seconden voorsprong heeft, maar ik zeg dat het er 20 zijn. Straks doe ik er een paar seconden bij."

  6. Ronde-jury: "Heb je nog een stylo? Dan schrijf ik die boete"

  Jurybaas Guy Dobbelaere wil na de finish een boete uitschrijven voor de onregelmatigheden die hij vaststelde. Helaas vindt hij niet meteen iets om te schrijven...