• home
 • video
 • pas verschenen

  City moet 40.500 euro boete betalen voor wangedrag spelers

  Ref Michael Oliver was de gebeten hond voor de City-spelers tegen Liverpool.

  De Engelse bond (FA) heeft Manchester City een boete van 35.000 pond (40.500 euro) opgelegd. De spelers van City belaagden in de topper tegen Liverpool op 19 maart ref Michael Oliver.

  De thuisspelers maakten het al te bont, nadat Oliver een lichte penalty had toegekend aan de bezoekers. Liverpool liet die kans niet liggen, de City-spelers bleven hun beklag doen bij de spelleider.

  "De club kon niet garanderen dat haar spelers zich op een correcte manier gedroegen", rechtvaardigde de FA de sanctie. City gaf zijn fout al toe en meldde vorige week al een straf te zullen aanvaarden.

  Het is de derde keer in een korte tijd dat de club van Kompany en De Bruyne moet boeten. Vorige maand legde de FA al eens 40.500 euro boete op wegens het nalatig omspringen met de whereabouts. En vorige vrijdag eiste de UEFA 18.000 euro boete voor het wangedrag van de fans in de Champions League-thuismatch tegen Monaco.