• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Sagan klaagt en zaagt veel. Hij maakt meer van zijn kloten"

  Nog twee weken en dan hangt Tom Boonen zijn fiets aan de haak.

  0 / 0
  Als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen. Greg Van Avermaet was de grote winnaar in Gent-Wevelgem, Peter Sagan de grote verliezer. Tom Boonen neemt zijn ploegmaat Niki Terpstra, in een mentaal spel met Sagan verwikkeld, niets kwalijk.

  Sagan en Terpstra waren de verliezers van de dag. Op een dikke 15 kilometer van de finish in Wevelgem verkozen beide heren hoog spel te spelen in de kopgroep en Greg Van Avermaet en Jens Keukeleire op kousenvoeten te laten wegrijden.

  "Het is jammer. We hadden met Niki de juiste man vooraan. Hij had het kunnen afmaken. Maar er was een misverstand over wel of niet rijden. Ik had gezegd om mee te rijden en in de laatste kilometer iets te proberen", zegt Tom Boonen.

  "Maar we hadden door een slechte verbinding geen communicatie meer met elkaar en de auto. Dan is het zuur dat je uiteindelijk 4e (Terpstra), 6e (Boonen) en 9e (Gaviria) eindigt, terwijl je met 7 man mee bent in de eerste twee groepen." 

  Terpstra kreeg hier en daar de zwartepiet toegespeeld. Boonen is het daar niet mee eens. "Niki heeft niet gefaald. Sagan heeft gefaald. Niki heeft de koers niet verloren, Sagan heeft de koers verloren. Sagan moet in dit soort situaties altijd meteen reageren, als snelste man en als wereldkampioen."

  "Ik denk dat Sagan het allemaal een beetje beu is. Hij klaagt en zaagt veel. Dat is normaal, het is voor hem de drukste en moeilijkste periode in zijn loopbaan. Op een bepaald moment word je dat beu."

  "Hij is niet nerveuzer, maar maakt wat meer van zijn kloten. Een beetje twijfel is cruciaal in zo'n fase van de wedstrijd. Je mag nooit twijfelen. Je moet altijd doen wat je zelf denkt dat het beste is."

  "Het zit goed"

  Een goed teken voor de tegenstand met de Ronde van Vlaanderen in aantocht? Boonen: "Sagan is nog altijd uitermate sterk, hoor. Hij en Greg Van Avermaet steken er echt bovenuit. Je hebt mannen die een dagje kunnen volgen en dan weer een dagje niet. Het zal zaak zijn dat we zondag in de Ronde van Vlaanderen 1 of 2 man meehebben die kúnnen volgen."

  Zelf legde Boonen in Wevelgem beslag op de zesde plaats. "Ik ben heel content over mijn vorm", besluit hij. "Het was voor iedereen een lastige en zware dag, maar ik heb mijn werk kunnen doen. Ik zou de sprint aantrekken voor Gaviria, maar die bleef niet in mijn wiel en dus heb ik van heel ver zelf een goeie sprint kunnen rijden. Het zit goed."