• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Lierde over overval: "Daarna weet ik niks meer, want ik was bewusteloos"

  Van Lierde lijkt gewoon deel te kunnen nemen aan de Ironman.

  Frederik Van Lierde werd twee dagen geleden beroofd in Zuid-Afrika. Hij verloor het bewustzijn even, maar is ondertussen aan de betere hand en kan het voorval relativeren. "Het waren gewoon vier arme stakkers die hun kans hebben gegrepen om op een niet goed te praten manier geld te verdienen."

  Een groepje jongeren verraste Van Lierde afgelopen vrijdag tijdens een trainingsrit in Port Elizabeth in Zuid-Afrika. "Het enige dat ik me herinner is dat een aantal jongeren op straat stond. Ik dacht dat ze wilden oversteken."

  "Maar ze duwden me, hebben me neergeslagen en daarna mijn gsm en zonnebril gestolen. Daarna weet ik niks meer, want ik was bewusteloos. Het was een behoorlijke klap, mijn fietshelm was in stukken gebroken."

  "Gelukkig heb ik niets gebroken. In het ziekenhuis hebben ze wel een whiplash vastgesteld. Maar over een aantal dagen zal ik weer in orde zijn en maximaal kunnen presteren. Ik probeer het een plaats te geven en het voorval niet te overdrijven."

  "Het waren gewoon vier arme stakkers die hun kans hebben gegrepen om op een niet goed te praten manier geld te verdienen."

  "Ik ben vandaag opnieuw voorbij de plaats gereden. Het is dus niet dat ik bang op de fiets zit. Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Wat Sofie Goos voorhad spookte wel door mijn hoofd. Dat gebeurde in België. Ik wil dus geen polemiek dat het onveilig is in Zuid-Afrika."

  "Ik ga nog altijd voor de overwinning"

  Het voornemen om deel te nemen aan de Ironman van Port Elizabeth heeft Frederik Van Lierde niet opgegeven. "Ik ga nog altijd voor de overwinning. Dat is het belangrijkste. Ik blijf positief."

  "Ik kom liever in de media met goede prestaties dan met een overval. De winter is goed verlopen. Ik denk wel dat het allemaal in orde komt."