• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sergeant: "Niet goed genoeg en dat is pijnlijk"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Lotto-Soudal kwam er ook in Gent-Wevelgem niet aan te pas. De zevende plaats van Jens Debusschere was dan ook een pleister op een houten been. "Er zijn geen excuses", zegt manager Marc Sergeant. "Maar we moeten de rust bewaren en ons opnieuw opladen."

  Marc Sergeant was duidelijk in Wevelgem. "Vandaag was het duidelijk dat Jens (Debusschere) en Jurgen (Roelandts) op de laatste beklimming van de Kemmelberg niet meekonden. Zo misten ze de beslissende boot", weet de ploegmanager.

  "Ik vrees dat het van niet goed genoeg is. Als op zo'n moment 15 renners wegrijden, dan moet er iemand van ons mee zijn. Het is pijnlijk om vast te stellen, maar er zijn geen excuses. Dat is even slikken."

  Sergeant blijft rustig. "Ik vind dat de druk op onze ploeg sterk opgevoerd wordt. We moeten de rust bewaren. Ik reken op de terugkeer van Gallopin en voor de Ronde komen ook Benoot en Greipel erbij."

  "Ik zeg niet dat ze Van Avermaet en Sagan kunnen volgen, maar de rest wel. Het podium? Dat zou mooi zijn en zou eerherstel zijn na vandaag. We moeten ons opnieuw opladen en concentreren op volgende week."

  Eerlijke Debusschere: "Ik kon gewoon niet mee"

  Debusschere redde de eer van Lotto een beetje met zijn zevende plaats. "Het is mooi dat ik nog zevende word, maar tevreden ben ik niet. We konden niet mee met de beteren en dat is frustrerend."

  "Op de tweede beklimming van de Kemmelberg was het een krachtmeting en ik kwam gewoon tekort. Ik moet eerlijk zijn: ik zat goed geplaatst in het wiel van Boonen, maar ik kon gewoon niet mee."