• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sagan: "Eén tegen allen, dat is geen sport, dat is een goedkoop spelletje"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Peter Sagan zag door een steekspel met Niki Terpstra een derde zege in Gent-Wevelgem door de neus geboord. "Als Sagan gaat bluffen, dan kan ik ook goed bluffen", reageert Niki Terpstra. "En Sagan moet onze tactiek niet maken", zegt Patrick Lefevere.

  Sagan: "Geen idee wat Terpstra van plan was"

  Greg Van Avermaet zet Peter Sagan was in de schaduw dit voorjaar, maar het zit de wereldkampioen ook niet mee. In een poging om Niki Terpstra wat meer aan het werk te krijgen, liet hij het gat vallen met Van Avermaet en Keukeleire. En plots waren de twee vogels gaan vliegen.

  "Ik heb geen idee wat Terpstra van plan was. Eerst valt hij aan om in de vlucht te zitten en daarna wil hij niet meewerken. Dat is maar één voorbeeld van hoe je een koers tegen mij kunt verliezen."

  "Wat verwacht Terpstra eigenlijk van mij? Ik ben zijn ploegmaat toch niet. Ik moet toch niet al het werk opknappen, zodat hij mij kan kloppen in de sprint?"

  "Ontgoocheld ben ik niet echt. Dit werkt juist motiverend. Als je altijd wint, verlies je je motivatie. Nu heb ik weer honger om te winnen."

  "Maar één tegen allen, dat is geen sport. Dat is een goedkoop spelletje."

  Video player inladen ...

  Terpstra: "Als Sagan gaat bluffen, ik kan ook goed bluffen"

  Die mening van Sagan deelde Niki Terpstra natuurlijk niet. "Hij is de wereldkampioen en wij hadden Boonen en Gaviria in de achtervolgende groep. Dan is het niet aan mij om dat gaatje te dichten", legde Terpstra uit.

  "Ik was niet de beul op kop van de groep, maar ik deed wel mijn beurtjes. Het was een beetje vijf honden vechten om één been en twee lopen ermee heen. Als Sagan gaat bluffen, ik kan ook goed bluffen."

  "Het was even aarzelen. Ik heb te lang geaarzeld en Sagan ook. We hebben even ruzie gemaakt, maar daarna hebben we gemerkt dat we beter samenwerkten om nog wat te proberen. Alleen die Krogh Andersen niet, die zat te linken. Maar dat is typisch die ploeg."

  Terpstra leek niet echt zwaar ontgoocheld. "Natuurlijk is dit een gemiste kans, ik baal ook echt wel. We hebben een spelletje gespeeld en we hebben verloren. De anderen weten wat ze aan me hebben."

  Video player inladen ...

  Lefevere: "Terpstra zit er zelf verveeld mee"

  Ook Patrick Lefevere was het niet helemaal eens met Sagan. "Op papier kan Niki niet winnen tegen Van Avermaet en Sagan. We hadden gevraagd om niet te veel te rijden", zegt de manager van Quick-Step. "Ook omdat de groep met Boonen en Gaviria eraan kwam."

  "Maar op een bepaald moment laat Sagan het gat vallen en Terpstra wil het niet dichtrijden en dat had hij beter niet gedaan. Hij had wellicht niet gedacht dat Sagan het zo hard zou spelen."

  "Terpstra is geen linkaard. Hij wou in laatste positie geraken en Sagan wou dat niet. Maar Sagan moet onze tactiek niet maken. Terpstra zit er zelf verveeld mee, hij denkt dat hij in de volgende koersen de rekening zal krijgen."