• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Mulder over Oranje: "Het is toch wel heel pijnlijk"

  Jan Mulder wordt niet vrolijk van Nederland.

  Moet Nederland voor de tweede keer op een rij een groot voetbaltoernooi laten schieten? "Dat zit er dik in", vreest oud-international Jan Mulder na de nederlaag in Bulgarije. "Het wordt almaar mistroostiger."

  "Niet beter dan Bulgarije en Zweden"

  Nederland liep gisteren tegen een tweede nederlaag aan in de WK-voorronde. Oranje verloor met 2-0 in Bulgarije. "Het is toch wel heel pijnlijk. Het wordt almaar mistroostiger", zucht Jan Mulder.

  "Het wordt heel lastig voor Nederland om zich te kwalificeren, maar erger vind ik het vertoonde spel. In Nederland denken ze nog altijd dat ze beter zijn dan Zweden en Bulgarije. Dat is al lang niet meer het geval."

  Vorig jaar was Nederland er niet bij op het EK in Frankrijk. Loopt Oranje ook het WK in Rusland mis? "Dat zit er dik in", vreest Mulder.

  "Luxemburg wordt zware dobber"

  Na 5 speeldagen blijft Nederland achter op de 4e plaats in groep A. Frankrijk, Zweden en Bulgarije en doen beter. 

  "Nederland kan tweede worden. Dat is het doel, daar moeten ze voor streven", stelt Jan Mulder, "Dan moet je nog wel bij de acht beste tweedes eindigen. En 7 op 15 is niet hoog."

  In juni komt rode lantaarn Luxemburg over de vloer in Rotterdam. Mulder: "Geloof me of niet, maar dat wordt nog een zware dobber voor Oranje. Man man, het wordt met de wedstrijd erger voor Nederland. Zonde."

  De stand in groep A