• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blind krijgt de rekening gepresenteerd bij Oranje

  Blind was sinds 2015 bondscoach van Nederland.

  Danny Blind is niet langer de bondscoach van Nederland. Zijn ontslag komt niet als een verrassing na de pijnlijke nederlaag zaterdagavond tegen Bulgarije. Zelf betreurt Blind de beslissing van de Nederlandse voetbalbond. "Bulgarije was naar mijn idee een incident."

  Een dag na de nederlaag tegen Bulgarije zat Blind samen met de top van de Nederlandse voetbalbond. Na afloop maakte de KNVB bekend niet langer door te gaan met de 55-jarige Blind als bondscoach.

  "Omdat de sportieve resultaten helaas zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen", schrijft de KNVB in een mededeling.

  Ook Blind reageerde kort en gaf aan de beslissing te betreuren. "We waren op de goede weg, Bulgarije uit was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt."

  De kritiek op Blind was niet nieuw. Oranje staat na vijf WK-kwalificatiewedstrijden pas vierde in groep A. Oranje kon maar twee wedstrijden winnen. De nederlaag tegen Bulgarije is de druppel geworden.

  Blind was bondscoach van Nederland sinds juli 2015. Hij volgde Guus Hiddink op, van wie hij een slechte uitgangspositie erfde in de kwalificaties voor het EK 2016 in Frankrijk. Nederland miste het EK uiteindelijk ook.

  De KNVB heeft aangegeven nog geen opvolger te hebben voor Blind. Dinsdag speelt Nederland een oefeninterland tegen Italië. Fred Grim zal dan als interim-coach op de bank zitten.