• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Zonder problemen had ik er meer uitgehaald"

  Stoffel Vandoorne verbijt de ontgoocheling bij de internationale pers.

  0 / 0
  Stoffel Vandoorne is niet happy. Ook in de eerste kwalificatiesessie van het seizoen heeft zijn McLaren met problemen te kampen. Daardoor kwam Vandoorne in Australië niet verder dan de 18e tijd. "We proberen er zondag het beste van te maken", belooft hij.

  "Hele moeilijke sessie"

  "Het was een hele moeilijke sessie voor mij. We hadden een probleem met de brandstofdruk", doet Stoffel Vandoorne zijn verhaal bij onze reporter in Melbourne.

  "In het begin van de sessie kon ik geen enkele ronde afwerken. Op het einde hebben we geprobeerd om toch een tijd neer te zetten, maar dat was moeilijk."

  Vandoorne reed het rondje in Albert Park in 1'26"858. "Jammer, want in de laatste oefensessie vanochtend (1'26"699) liep het zeer goed. Zonder die problemen had ik er meer kunnen uithalen."

  "Eén pitstop"

  "Het hoort er nu eenmaal bij", gaat Stoffel Vandoorne voort. "Formule 1 is een mechanische sport."

  Morgen rijdt Vandoorne, op zijn 25e verjaardag, een inhaalrace. "We proberen er het beste van te maken", belooft hij. "Hoe we de race aanpakken, moet ik nog met het team bespreken. Van strategie zal nauwelijks sprake zijn, denk ik. Ik vermoed dat we voor één pitstop zullen kiezen."