• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Triatleet Van Lierde aangevallen en beroofd in Zuid-Afrika

  Frederik Van Lierde is in Zuid-Afrika voor de Ironman van Port Elizabeth.

  Triatleet Frederik Van Lierde is gisteren tijdens een trainingsrit in het Zuid-Afrika aangevallen en beroofd. "Hij is aangeslagen", laat zijn broer weten. Van Lierde hoopt volgende zondag nog altijd deel te nemen aan de plaatselijke Ironman.

  Tik tegen zijn hoofd

  Op de Facebookpagina van Frederik Van Lierde staat te lezen dat hij "herstelt van een incident" nadat hij werd aangevallen door een groep.

  Volgens de lokale krant Herald Live was hij zijn kilometers aan het afmalen toen tieners hem verplichtten te stoppen met zijn fiets. Van Lierde kreeg een tik tegen zijn hoofd. De Ironman van 2013 is zijn zonnebril en zijn smartphone kwijt.

  Een ooggetuige merkte de aanval op en verwittigde de hulpdiensten. Van Lierde kon het ziekenhuis snel verlaten. Op de Facebookpagina van de triatleet klinkt het dat hij "relatief ongeschonden" uit het incident is gekomen.

  "Intentie om te starten"

  Frederik Van Lierde is in Zuid-Afrika om zich voor te bereiden op de Ironman-wedstrijd van Port Elizabeth op zondag 2 april. Zijn deelname zou niet in gevaar komen.

  "Frederik heeft nog altijd de intentie om te starten", laat zijn broer Olivier aan Sporza weten. "Hij was aangeslagen, maar gisteravond voelde Frederik zich al beter."

  Het Facebookbericht van Frederik Van Lierde