• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martinez: "De staat van het veld speelde een grote rol"

  Roberto Martinez was niet te spreken over het veld.

  Roberto Martinez zag hoe de Rode Duivels maar net een eerste nederlaag in deze WK-kwalificatiecampagne konden vermijden. Voor de bondscoach was het veld de grote schuldige.

  "Het was een wedstrijd waarin we onszelf toegelaten hebben om gefrustreerd te raken, maar we hebben ongelofelijk veel karakter getoond. De Grieken scoorden uit hun enige kans, alles zat mee voor hen. Met die late gelijkmaker en het punt geven we onszelf de kans om er in Griekenland weer 90 minuten voor te strijden."

  "We wisten dat de Grieken goed georganiseerd en defensief zouden spelen. Het veld speelde een heel grote rol. Het was helemaal niet zoals het hoort te zijn. Zo hebben we onszelf een beetje de das om gedaan."

  "Je weet dat je veel geduld moet opbrengen en heel zuiver moet spelen om zo’n team uit verband te spelen. Het veld maakte snelle balwisselingen onmogelijk. Dat leverde frustratie op en zorgde er ook voor dat we gingen forceren."

  "Ik onthou vooral de mentaliteit, we wilden echt dat doelpunt. Op het einde kregen we een beloning en die ons zal helpen om van dit soort wedstrijden te leren."

  Het ontbreken van Eden Hazard en Kevin De Bruyne wou Martinez niet inroepen als excuus. "Zij zijn spelers met heel veel ervaring in dit soort situaties. Zij weten dat ze op hun moment moeten wachten en kunnen magie creëren. Maar er stond genoeg kwaliteit op het veld bij ons. De staat van het veld had een grotere impact op onze prestatie."