• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ierse kapitein Coleman loopt beenbreuk op in duel tegen Wales

  Coleman kreeg zuurstof toegediend op het veld.

  Seamus Coleman, aanvoerder van Ierland en ploegmaat van Lukaku bij Everton, staat voor een lange revalidatie. Hij werd afgevoerd met een beenbreuk na een zware tackle van Neil Taylor in het WK-kwalificatieduel tegen Wales.

  Ierland en Wales speelden gisteren 0-0 gelijk in hun kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal. Maar na afloop van de partij was er maar één gespreksonderwerp: de blessure van Seamus Coleman.

  In de 69e minuut werd Coleman bijzonder hard onderuit gehaald door Neil Taylor, die meteen rood kreeg voor zijn actie. De Ierse aanvoerder schreeuwde het uit van de pijn terwijl zijn ploegmaats toesnelden. Die ploegmaats zorgden ervoor dat hij niet kon kijken naar zijn been, dat in een onnatuurlijke positie bengelde.

  De 28-jarige verdediger kreeg zuurstof toegediend op het veld en werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. "Dit is een zware klap voor hem, voor zijn club Everton en voor ons", reageerde bondscoach Martin O'Neill.

  OPGELET, niet voor gevoelige kijkers: een foto van vlak na de tackle