Geen Belgen meer in March Madness: buzzer beater nekt Wisconsin

za 25 maart 2017 18:15
Lecomte (links) en Van Vliet (rechts) zullen geen NCAA-titel halen.
Manu Lecomte en Andy Van Vliet moeten de rest van het Amerikaanse universitaire basketbalkampioenschap op tv volgen. Hun universiteiten, Baylor en Wisconsin, verloren allebei in de achtste finales.

Om bij de laatste 16 ploegen te raken overleefde Baylor een spannend slot in zijn vorige wedstrijd tegen USC, mede dankzij de prestatie van Lecomte. Maar tegen South Carolina had de ploeg en zijn spelmaker weinig in de pap te brokken.

Bij de rust stond South Carolina al 37-22 voor en het diepte die kloof nog uit na de pauze. Eindstand: 70-50. Lecomte speelde 35 minuten, scoorde acht punten, gaf een assist en plukte drie rebounds.

Baylor presteerde ondermaats met maar 30,4 procent van zijn schotpogingen die punten opleverde.

Ook ploeg van Van Vliet moet naar huis na buzzer beater

Wisconsin, de ploeg van Andy Van Vliet, is ook uitgeschakeld in de achtste finales. Wisconsin verloor van Florida na een razendspannende wedstrijd. Na de reguliere speeltijd stond het 72-72.

Wisconsin kon de overwinning al ruiken in de eerste verlenging, maar spelverdeler Chris Chiozza van Florida maakte het verschil met een driepunter op het eindsignaal. Eindstand: 83-84. Van Vliet speelde geen minuut voor Wisconsin.