• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-F1-rijder Mark Webber: "Stoffel komt er wel"

  Mark Webber volgt de Formule 1 nu als analist voor televisie.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Mark Webber houdt van Stoffel Vandoorne. "Zulke talenten hebben we nodig in de Formule 1", vertelt de ex-Formule 1-coureur aan onze reporter down-under. Of hij nog lang naast Fernando Alonso zal moeten rijden, betwijfelt hij. "Alonso is erg gefrustreerd."

  "Zware opdracht"

  Mark Webber volgt de Formule 1 tegenwoordig als analist voor de Australische en de Britse televisie. "Ik houd van Stoffel. Hij is een goeie gast met een schitterende carrière voor zich. Zulke talenten hebben we nodig in de Formule 1", vertelt hij over onze landgenoot, die zijn eerste jaar in de koningsklasse rijdt.

  "Hij staat voor een zware opdracht", weet Webber, "zijn auto en zijn team zijn niet op de afspraak. Twee jaar op een rij mag je dit niet meemaken, maar Stoffel komt er wel. Hij kan nog even leunen op zijn resultaten in de opstapklasses van de Formule 1."

  "In een eerste seizoen Formule 1 moet je het vak leren. Dat zal hij nu achteraan in de klas moeten doen. Heel erg is dat niet. Hij staat nog niet in de spotlights. Iedereen kijkt nu naar zijn team en naar motorenleverancier Honda."

  "Gefrustreerde Alonso"

  Moet Stoffel Vandoorne zich focussen op zijn ploehmaat Fernando Alonso? "Misschien blijft Alonso niet bij het team", verrast Webber. "Misschien krijgt Stoffel snel een nieuwe ploegmaat."

  "Ik zie het nog gebeuren dat Alonso het seizoen niet uitrijdt. Hij is erg gefrustreerd. Fernando komt niet aan de start voor een 6e of 7e plaats. Hij wil voor het podium vechten. In punten is hij niet geïnteresseerd."