• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vansummeren: "Meer hartritmestoornissen in de auto dan op de fiets"

  Johan Vansummeren: "Een thriller, maar dit smaakt naar meer."

  Johan Vansummeren zat voor de 2e keer in de auto bij AG2R en hij reed met Oliver Naesen al meteen mee in de finale. "Het leek wel een chrono in de Rally van Ieper op die smalle wegen." BMC-ploegleider Valerio Piva heeft in vergelijking met Vansummeren tonnen ervaring. Hij zag hoe zijn poulain Greg Van Avermaet het ijskoud afmaakte.

  AG2R geeft Johan Vansummeren de kans om zijn ervaring te delen tijdens dit voorjaar. In Dwars Door Vlaanderen kende hij zijn vuurdoop in de auto, in de E3 Harelbeke streed hij met Oliver Naesen al meteen mee voor de zege.

  "Het was intens. Ik had meer hartritmestoornissen in de auto dan ik ooit op de fiets heb gehad. Het was een echte thriller. Maar ik heb ervan genoten. Dit smaakt naar meer."

  "Ik heb in de finale geprobeerd om Oliver in te tomen, maar hij was toch gretig met zijn inspanningen. Hij had misschien meer moeten profiteren van de vete tussen Van Avermaet en Gilbert."

  "Oliver heeft al wel wat ervaring, maar nu heeft hij een finale gereden in een grote koers. Dit doet ertoe voor een renner zoals hij, die van de klassiekers leeft. Daarvoor is hij ook naar de ploeg gehaald. Als je dan zo kunt uitpakken, dan is iedereen tevreden."

  Vansummeren heeft naar eigen zeggen wel zijn ogen uitgekeken in de auto. "Het is helemaal gestoord, redelijk extreem.. Als renner zie je dat niet. Zo erg had ik het niet verwacht. Ze zouden er een chrono van kunnen maken in de Rally van Ieper."

  Video player inladen ...

  BMC-ploegleider Piva: "Dit geeft Greg nog meer vertrouwen"

  Johan Vansummeren had dan wel genoten in de auto van AG2R, maar de grootste vreugde was er uiteraard in de auto van BMC. "Het was ongelooflijk", zegt Valerio Piva. "Greg was heel cool. Op 20 kilometer van het einde reikte ik hem een drinkbus aan en toen zag ik al dat hij veel vertrouwen in zichzelf had."

  "Na Milaan-Sanremo was hij ontgoocheld, omdat hij goeie benen had, maar niet op de juiste plaats zat. Deze zege geeft hem nog meer vertrouwen met het oog op zijn grote doel, de Ronde van Vlaanderen."

  Video player inladen ...