• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "In de slotfase heb ik wel 20 keer overgegeven"

  0 / 0
  Sep Vanmarcke leek herboren in de E3 Harelbeke, tot zijn maag weer begon op te spelen en hij een klop van de hamer kreeg. "Ik herstelde bij niets meer en kon bij niets meer volgen", sakkert Vanmarcke. "Dit is zo jammer, want voor deze koersen train je."

  Sep Vanmarcke heeft naar eigen zeggen ook dit jaar weer een uitstekende conditie, maar pech blijft hem achtervolgen. "Ik voelde me echt goed vandaag. Voor de Taaienberg werd ik wel opgehouden door een val, maar ik kon snel terugkeren."

  "Op de Boigneberg sprong ik naar Gilbert en Greg toe. Maar vanaf dan begon het. Ik denk dat ik wel 20 keer heb overgegeven tot de finish."

  "Het ging alleen maar slechter. Ik herstelde bij niets meer en kon bij niets meer volgen. Toen ik erbij kwam, kon ik niet meer overnemen en hopen dat ik een klimmetje kon overleven."

  "De Kwaremont was er te veel aan. Elk gelletje of elke slok kwam er weer uit. Ik denk dat mijn ontbijt er zelfs is uitgekomen."

  "Dat het niet te zien was op tv? Ruik maar eens aan mijn shirt (Ruben doet dat effectief en zegt: "Inderdaad geen fijn geurtje)."

  "Het is echt jammer. Mijn niveau is goed, normaal gezien rijden ze me er niet af op de Kwaremont en kan ik meedoen voor de zege. Dit vreet natuurlijk aan mijn vertrouwen. Voor deze koersen train je. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar het hindert mij we."

  VIDEO: Vanmarcke moet passen op de Kwaremont