• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Naesen? In de koers is het ieder voor zich"

  0 / 0
  Greg Van Avermaet heeft na de Omloop Het Nieuwsblad zijn tweede klassieker van het seizoen gewonnen. "Hopelijk volgt volgende week zondag de derde zege", zegt de BMC-renner. "Ik had graag gewonnen", geeft Philippe Gilbert toe. Oliver Naesen: "Greg en Phil waren sterker."

  Van Avermaet: "Ik moest echt goed timen"

  Greg Van Avermaet zag hoe Philippe Gilbert nog sterk kwam opzetten in de finale. "Phil heeft ook een sterke sprint. Ik moest echt goed timen", analyseert de winnaar.

  "Oli (Naesen, red) ging van ver aan en ik was hem even kwijt. Maar ik wist dat ik nog moeilijk geklopt kon worden als ik in zijn slipstream geraakte."

  De wedstrijd werd net zoals woensdag vroeg opengebroken. "Plezant, hé", lachte Van Avermaet. "We hebben ons geamuseerd. De sterkste renners staan op het podium. We verdienden allemaal de zege."

  Na een aanval van Gilbert op de Tiegemberg kreeg Naesen het moeilijk. Van Avermaet maakte het zijn goeie vriend en trainingsmakker niet makkelijk in de achtervolging.

  "Dat was een moeilijke situatie voor mij, want we trainen elke dag samen. Maar in de koers is het ieder voor zich. Het was al leuk om samen op pad te zijn."

  "Ik was even verrast in de sprint"

  Philippe Gilbert eindigde net als in Dwars door Vlaanderen tweede. "Ik ben blij dat de conditie goed is, maar ik had graag gewonnen", bekende de Belgische kampioen.

  "Ik was even verrast in de sprint. Maar je kunt zeggen wat je wilt: je moet als eerste over de finish rijden."

  Gilbert kwam nog even terug op zijn band met Van Avermaet, die in het BMC-tijdperk niet optimaal genoemd kon worden.

  "Ach, dat is iets van de media. Het is gewoon zo dat Greg wil aanvallen als ik dat ook wil doen. Onze benen voelen dan aan dat dit het moment is."

  "Ik rijd graag met Philippe, alleen niet in dezelfde ploeg", vulde Van Avermaet aan. "Maar ik val graag met hem aan, want Phil rijdt altijd mee."

  Naesen: "Op training heb ik Greg ook nog niet kunnen kloppen"

  Oliver Naesen bevestigde al het goeie dat de voorbije maanden over hem werd gezegd. "Maar Greg en Phil waren beter. Dat was duidelijk op de Tiegemberg", reageerde de AG2R-renner.

  "Van ver aanzetten in de sprint was het enige wat ik kon doen. Maar het is zoals op training: daar heb ik Greg ook nog nooit kunnen kloppen."

  "Of ik niet aan een aanval dacht in de slotkilometer? Neen. Ik kan niet sneller rijden dan zij."

  "En zulke coureurs kijken niet naar elkaar en springen op elk wiel. Maar ik ben niet belachelijk gemaakt in de sprint."