• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk neemt afscheid van doelman Bizot

  Bizot kwam in 2014 naar Genk.

  Marco Bizot zal volgend seizoen niet opnieuw de plaats van Mathew Ryan innemen als eerste doelman van Genk. De club besliste in overleg met de Nederlander om de optie in zijn contract niet te lichten.

  Marco Bizot speelde 74 wedstrijden in het shirt van Genk. In zijn eerste seizoen bij de club in 2014 kwam hij amper van de bank, maar het jaar daarop veroverde hij wel een plaats tussen de palen. Ook dit seizoen begon hij als eerste doelman, maar eind januari viel hij uit met een enkelblessure.

  Genk ging daardoor nog snel op zoek naar een nieuwe keeper en strikte Mathew Ryan tot het einde van het seizoen. Bizot zou volgend seizoen dus weer zijn plaats tussen de palen kunnen innemen, maar de optie in zijn contract werd in onderling overleg niet gelicht.

  De 26-jarige Nederlander verlaat de club op het einde van dit seizoen. "Met zijn positieve attitude was Marco Bizot een modelprof, zowel op als naast het terrein. Genk bedankt hem voor zijn inzet en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière", staat op de website van de club.