• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Prins Laurent steelt de show op E3 Harelbeke: "Michel Wuyts is de beste"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Om de 60e editie van de E3 Harelbeke te vieren, hadden de organisatoren prins Laurent uitgenodigd. Die bewees geen groot koerskenner te zijn, maar wel een liefhebber van Michel Wuyts.

  Prins Laurent was een opmerkelijke gast aan de aankomst in Harelbeke. "Maar ik heb de koers niet zo goed kunnen volgen. Ik tip op Boonen", zei hij kort voor het einde van de wedstrijd.

  Toen de prins hoorde dat er drie andere Belgen vooraan reden, sprak hij de wens uit "dat ze alle drie zouden winnen". "Hopelijk zullen er nog veel meer Belgen winnen. Al mag een buitenlander ook winnen. Wij zijn geen nationalisten."

  Na de aankomst sprak prins Laurent nog even met winnaar Greg Van Avermaet. Hij maakte een toertje op zijn fiets en verbaasde zich over het gewicht ervan. "Of ik straks ook de bloemen zal geven op het podium? Dat is meer iets voor een charmant meisje. Ik zal de trofee wel geven."

  "Mijn lievelingsjournalist is Michel Wuyts"

  Tot slot van het interview had prins Laurent nog een stevige uitsmijter in petto voor reporter Ruben Van Gucht. "Ik moet u feliciteren, want mijn lievelingsjournalist werkt voor jullie." Na wat hulp van de zijlijn kwam hij ook met zijn naam. "Michel Wuyts! Hij is de beste journalist."