• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Papa Verstappen: "Vandoorne gaat wellicht een rotseizoen tegemoet"

  Jos Verstappen in Melbourne.

  Dag één zit er op in Australië en na de eerste twee vrije trainingen ziet het er zoals verwacht naar uit dat Mercedes weer het te kloppen team wordt. Voor Max Verstappen eindigde de tweede vrije training vroegtijdig nadat hij letterlijk uit de bocht was gegaan, maar dat was geen reden om een zuur gezicht te trekken. Dat vertelde pa Jos achteraf aan onze man in Melbourne, Stefaan Lammens.

  "Mercedes lijkt weer van een andere klasse"

  "Dit is niet leuk, maar zoiets kan gebeuren. Max is al bij al tevreden", vertelde Jos Verstappen aan Sporza in Melbourne. "Met een vierde en zesde tijd beantwoordt hij aan de verwachtingen, want Mercedes lijkt weer van een andere klasse."

  "Achter hen wordt het wellicht weer een strijd tussen Ferrari en Red Bull. Of de Renault-motor in de Red Bull beter is dan vorig jaar? Het is nog te vroeg om daar een goed antwoord op te geven. Laat ons eerst de Grote Prijs afwachten."

  Max Verstappen – nog altijd maar 19 jaar – verbaasde vorig jaar de hele Formule 1-wereld toen hij meteen na z’n overstap van Toro Rosso naar moederteam Red Bull de Grote Prijs van Spanje won.

  Max wordt een toekomstige wereldkampioen genoemd en dat wil hij ook worden. “Zeker, maar dan moet je wel over de juiste wagen beschikken", zegt papa Verstappen.

  "Voor alle duidelijkheid: Red Bull is een fantastisch team waarin er heel hard gewerkt wordt en de sfeer is ook ontzettend goed, maar om wereldkampioen te worden is er net dat tikkeltje beter materiaal nodig. Wie weet lukt dat op termijn wel weer met Red Bull."

  "Max laat zich door niets of niemand opjagen"

  "Max is gewoon wie hij is en probeert gewoon altijd zo snel mogelijk te gaan. Ik hoop dat er dit jaar weer verschillende podiumplaatsen en misschien ook wel de occasionele overwinning in zit, maar ik weet wel zeker dat Max zich door niks of niemand zal laten opjagen.”

  "Waar is Honda mee bezig geweest?"

  Jos Verstappen vindt het ook jammer dat Stoffel Vandoorne op dit moment zijn echte waarde niet kan tonen. “Een hele aimabele jongen, Stoffel, en ook een groot talent. Maar ik vrees dat hij een rotseizoen tegemoet gaat."

  "Honda begint nu aan z’n derde seizoen in de Formule 1 en ze worden gewoon nog slechter. Daar kan ik echt niet bij. Waar zijn zij recent mee bezig geweest?"

  "Misschien zal McLaren in de loop van het seizoen nog vooruitgang boeken, maar op echte topprestaties moeten ze volgens mij niet rekenen."

  "Ik hoop echt voor Stoffel dat hij ook na 2017 in de Formule 1 kan blijven. Wat hij daarvoor moet doen? Minstens even goed doen als z’n teamgenoot Fernando Alonso en het liefst zelfs beter presteren.”

  "Francorchamps? Max en Stoffel zijn daar niet echt mee bezig"

  In België wordt er al uitgekeken naar een ‘derby der lage landen’ in augustus op Francorchamps tussen Max en Stoffel. Jos Verstappen tempert die verwachting een beetje.

  “Vorig jaar zag Spa er oranje uit omdat Max zo goed presteerde, maar reken er niet echt op dat er nu plots ook duizenden extra Belgen op af gaan komen, als de McLaren van Stoffel ondermaats blijkt te presteren. Ik denk ook niet dat Max en Stoffel daar echt mee bezig zijn.”