• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martinez: "Beslissing over Meunier valt vanavond, maar er zijn voldoende alternatieven"

  Roberto Martinez.

  Roberto Martinez heeft nog een aantal knopen door te hakken voor de WK-voorrondewedstrijd tegen Griekenland morgenavond. Hoe hij de verdediging gaat opstellen, lijkt de hardnekkigste. "We hebben de flexibiliteit om achteraan met drie of vier te spelen."

  "Als ik mijn tactiek vertel, kan ik evengoed een fax sturen naar onze Griekse tegenstander"

  Thomas Meunier leek na zijn prestaties van de laatste weken bij PSG een zekerheid voor te zijn in de basis van de Rode Duivels, maar Meunier sukkelt met een enkelblessure. "Pas na de avondtraining van vrijdag nemen we een beslissing over Meunier", zei bondscoach Martinez op de persconferentie donderdag.

  "Thomas heeft goed gewerkt met de fysio en de reactie is oké, maar helemaal overtuigd ben ik nog niet. Hij moet 100 procent fit zijn. Zelfs als het 99 procent is, speelt hij niet. Dat geldt trouwens voor alle spelers. We willen geen risico's nemen."

  "We hebben opties genoeg voor zijn positie. Thomas Foket heeft belangrijke wedstrijden gespeeld bij zijn club op die positie en deed het goed in de oefenmatch tegen Nederland. Toby Alderweireld kan er ook spelen."

  "Of Nacer Chadli. Hij heeft er de ervaring en fysieke kwaliteiten voor. Het gaat om individuele kwaliteiten en duidelijkheid over je rol op die positie. Yannick Carrasco? Nee, hij zal daar niet spelen. Hij zou het misschien kunnen, maar tegen Spanje heb ik geleerd dat zijn meerwaarde groter is als hij van links komt."

  Martinez liet verstaan dat hij al weet hoe hij het defensief zal aanpakken tegen de Grieken, maar wou daar niets over kwijt. "We hebben de flexibiliteit om achteraan met drie of vier te spelen. Maar als ik mijn keuze al vertel, kan ik evengoed een fax sturen naar onze Griekse tegenstander." 

  "Begrijp dat er geklaagd werd over het veld"

  De spelers van Zulte Waregem en KV Oostende klaagden bij de bekerfinale over de staat van de grasmat in het Koning Boudewijnstadion. Ook Martinez is de staat van het veld opgevallen.

  "De waarheid is dat we uitzonderlijke voetballers hebben en voor de manier waarop we spelen is een perfect veld nodig. Ik was bij de bekerfinale, en begreep waarom er werd geklaagd."

  "Ik heb geen direct contact met de verantwoordelijken, maar de federatie wel en we hebben de garantie gekregen dat alles gedaan zal worden om het veld zo goed mogelijk in orde te krijgen."