• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Ik kan de beste nummer 9 ter wereld worden"

  0 / 0
  Romelu Lukaku is topschutter in de Premier League en mag dus behoorlijk zeker zijn van zijn basisplaats tegen Griekenland. De spits verkeert in bloedvorm, maar het kan altijd beter. "Als ik zo hard blijf werken, kan ik de beste nummer 9 ter wereld worden."

  "Wil me altijd bewijzen, niet alleen in een match"

  In het verleden werd er wel eens getwijfeld aan de positie van Romelu Lukaku bij de nationale ploeg. Nu hij in Engeland dit seizoen al 21 keer raak trof, lijkt hij alle criticasters de mond te hebben gesnoerd. Zien we de beste Lukaku ooit? "Dat wil ik zo snel niet gezegd hebben. Nu nog niet", vertelt de ambitieuze aanvaller.

  "Op dit moment loopt alles goed en ik ben blij met mijn huidige vorm, maar ik kan nog beter. Ik ben nog maar 23 jaar. Wie weet ben ik over zes maanden nog beter."

  "Ik weet dat er nog veel werk is. Ik probeer mezelf elke week te verbeteren. Dat is mijn grootste uitdaging. Ik wil mezelf elke dag bewijzen, niet alleen in een match. Hoe je traint, is hoe je speelt."

  "Ik wil alle wedstrijdjes op training winnen. Ik wil tijdens oefeningen altijd het meeste doelpunten maken. Ik wil winnen, that's it."

  "Er is niets mis met ambitie"

  Bondscoach Roberto Martinez vertelde in de Engelse media dat Lukaku de beste nummer 9 ter wereld zou kunnen worden. Is de Rode Duivel het daar mee eens? "Hij heeft gelijk. Hij ziet ook wat mijn capaciteiten zijn. Hij weet ook hoe hongerig ik ben."

  "Er is niets mis met ambitie. Ik heb het in eigen handen. Als ik nu stop met werken, kan ik alles verliezen. Ik heb al een lange weg afgelegd en ik heb nog een lange weg voor mij. Ik wil zo veel mogelijk doelpunten maken en zo veel mogelijk prijzen winnen."

  Op dit moment noemt Lukaku zichzelf nog niet de beste spits, wie moet hij nog voor zich dulden? "Lewandowski, Suarez en Cavani. Dat zijn op dit moment de besten."

  "Rusland is voor deze generatie de laatste kans"

  Morgen spelen de Rode Duivels een belangrijke wedstrijd tegen Griekenland, zonder Eden Hazard en zonder Kevin De Bruyne. "We hebben andere spelers die het verschil kunnen maken. Ik heb vertrouwen in al mijn ploegmaats."

  "Ik verwacht een vervelende wedstrijd, maar we hebben een plan. We moeten ruimte voor onszelf creëren. De mensen zien ook dat we nu tactisch beter voorbereid zijn. Vroeger moest ik een beetje zoeken waar ik moest lopen, nu weet ik dat. Dat is makkelijker."

  "Iedereen voelt zich goed. De nieuwe trainers zijn heel veeleisend, maar wij weten ook dat we beter moeten doen dan vroeger. Mensen zagen ons als een favoriet voor het EK en we hebben het niet kunnen waarmaken."

  "In Rusland krijgen we misschien wel onze laatste kans om iets moois te behalen met deze generatie. Daarna komt er weer een nieuwe cyclus. De oudere generatie wil nog een keer alles uit de kast halen."