• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KV Oostende stelt Lombaerts officieel voor (in Durbuy): "Ik kom niet uitbollen"

  Lombaerts tijdens de voorstelling.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Lombaerts tijdens de voorstelling.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Nicolas Lombaerts heeft zijn lot voor drie seizoenen verbonden aan KV Oostende. "Het is tijd om terug te keren naar België", zegt de 32-jarige verdediger en 39-voudige Rode Duivel.

  Gisteren slaagde Lombaerts voor zijn medische controle en kondigde KVO het nieuws aan dat de verdediger na tien jaar terugkeert naar de Belgische competitie. Vandaag is Lombaerts voorgesteld in Durbuy, waar KVO op stage is om POI voor te bereiden.

  Lombaerts werkt het lopende seizoen af bij Zenit Sint-Petersburg, maar hij kijkt al uit naar zijn transfer richting Belgische kust.

  "Ik ben blij dat alles al in kannen en kruiken is", zegt Lombaerts. "Tijdens de vorige transferperiode viel de overgang op de valreep nog in het water. Ik had weinig zin om te wachten op een nieuwe transferperiode. Nu weet ik waar ik sta en kan ik in schoonheid afscheid nemen van Zenit."

  "Mijn dochter Victoria is 6 maanden oud. Samen met mijn vrouw besloot ik dat het tijd was om terug te keren naar België. Bovendien ben ik van Brugge en is het dus mooi meegenomen dat ik in mijn geboortestreek zal spelen."

  "Daarnaast is KVO razend ambitieus. Ik wil de club helpen om de ambities waar te maken. Ik had meteen een goed contact met Marc Coucke en die speelde snel op de bal. Wees maar zeker dat ik hier niet kom uitbollen. Zo volgde ik de bekerfinale (die Oostende verloor van Zulte Waregem, red) op televisie in Rusland en leefde ik intens mee. Ja, het zou fantastisch zijn om met KVO de Europa League in te gaan."

  Tweet:

  Foto's: