• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  In het spoor van Jenthe "Boermans": "Ik geniet bij mijn beesten in de stal"

  Jenthe Biermans: "We hebben thuis 1.800 kalveren."

  Jenthe Biermans is samen met Oliver Naesen en Serge Pauwels een van de 3 renners die we dit jaar een heel seizoen zullen volgen. Vorige keer maakten we voor het eerst kennis met de jonge Belg van Katjoesja, nu leren we onder meer zijn liefde voor de boerenstiel kennen. "Als ik geen profwielrenner was geweest, was ik landbouwer geworden."

  "Tony Martin vertelt op de kamer vaak over zijn dochtertje"

  Jenthe Biermans wil in zijn eerste seizoen bij Katjoesja vooral veel leren over het bestaan van wielerprof. En van wie kun je dat beter leren dan van Tony Martin? "Ik lig sinds deze week met hem op de kamer. Hij is een rustige persoon en heel gefocust."

  "Tony bestudeert het parcours van iedere wedstrijd heel gedetailleerd, soms gaat hij op zijn eentje nog enkele stroken verkennen."

  "Op de kamer praten we niet enkel over de koers, Tony vertelt ook graag over zijn familie en dochtertje. Als neoprof is het een eer om de kamer te delen met zo’n grote klepper."

  "95% zeker dat ik start in Parijs-Roubaix"

  Afgelopen woensdag reed Jenthe Biermans voor het eerst een WorldTour-koers uit: hij werd 118e in Dwars door Vlaanderen. "Het was een heel lastige koers in Waregem. Ik merk dat ik me nog niet zo goed kan positioneren voor een klim."

  "Het verschil met de beloften is heel groot. Bij de profs gaat het er veel hectischer en harder aan toe, maar dat is een kwestie van ervaring."

  "De Ronde van Vlaanderen komt te vroeg. Maar het is voor 95 procent zeker dat ik start in Parijs-Roubaix. Voor een neoprof is dat een droom die werkelijkheid wordt."

  "Dankzij mijn vriendin en de fans voel ik me goed in deze nieuwe wereld"

  "Eergisteren was mijn vriendin bij de start in Roeselare. Ze geeft me heel veel steun. Net als mijn supportersclub, die massaal was afgezakt naar de Omloop Het Nieuwsblad."

  "Hoe meer steun je krijgt, hoe meer zelfvertrouwen. Ik kwam dit seizoen in een heel nieuwe wereld terecht, de wereld van de profwielrenners. Maar dankzij alle aanmoedigingen van mijn vriendin en fans voel ik me goed in die nieuwe wereld."

  Video player inladen ...

  Lampaert en Biermans, twee boerenzonen: "Dat schept een band"

  Yves Lampaert was uiteindelijk de beste in Dwars door Vlaanderen en met hem heeft Biermans een bijzondere connectie. "Ik ben net als hij een boerenzoon en dat schept wel een beetje een band. Thuis hebben we 1.800 kalveren en binnenkort komen er nog 900 bij."

  "Rustig tussen de beesten vertoeven in de stal, daar geniet ik van. Het is de ideale manier om mijn gedachten te verzetten."

  "Als kind droomde ik er altijd van om profwielrenner te worden. Als dat zou misgaan, wou ik landbouwer worden. Na mijn carrière kan ik thuis nog altijd het landbouwbedrijf overnemen."