• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brazilië zo goed als zeker naar WK na zege tegen Uruguay

  Paulinho (3x) en Neymar scoorden voor Brazilië.

  Brazilië won gisteren zijn WK-kwalificatiematch met 1-4 van eerste achtervolger Uruguay. Door die overwinning zijn de Brazilianen zo goed als zeker van een plaatsje op het WK van 2018 in Rusland.

  Uruguay, zonder de geschorste Suarez, kwam al snel op voorsprong na een strafschop van Edinson Cavani. Het was de eerste keer sinds september dat een ploeg kon scoren tegen Brazilië. 

  Tien minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Paulinho scoorde zijn eerste van de avond van buiten de zestien. De Braziliaan liet het hier niet bij, want na de rust scoorde hij nog twee keer. Een hattrick dus voor de speler van Guangzhou Evergrande. 

  Ook Neymar pikte nog een doelpunt mee: 1-4 was de eindstand.

  Ook Argentinië wint, Venezuela en Peru spelen gelijk

  Ook Argentinië kon zijn 13e match winnen. Het won thuis van Chili met het kleinste verschil na een strafschopdoelpunt van Lionel Messi. Argentinië staat op dit moment derde in zijn groep met acht punten minder dan Brazilië. De beste vier landen krijgen een ticket voor het WK. 

  Venezuela en Peru deelden de punten na een 2-2-gelijkspel. Villanueva en Otero scoorden voor Venezuela, Guerrero en Carrillo zorgden voor een punt voor Peru. Beide landen schieten niet veel op met het gelijkspel.