meest recent

do 23 maart 2017 18:00
      Rigo zorgde laat in de match voor de beslissende goal.
      De Belgische nationale ploeg U19 heeft zijn eerste wedstrijd van de eliteronde voor het EK 2017 gewonnen. De ploeg van bondscoach Gert Verheyen klopte Zweden met 1-2. Bekijk hier de goals.

Bekijk de goals uit België - Zweden

De Rode Duivels kwamen na 17 minuten 0-1 achter, maar Louis Verstraete zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. Pas laat in de wedstrijd kon België de belangrijke drie punten veiligstellen. Dante Rigo trapte in de 82e minuut een vrije trap knap in de hoek.

Veel van de huidige spelers van de U19 maakten in november 2015 deel uit van de selectie van de U17 die op het WK in Chili derde werden.

De eliteronde is de tweede kwalificatieronde voor het EK in juli. België won zijn groep in de eerste ronde en werd in de eliteronde ingedeeld in groep 7, samen met Zweden, Italië en Ierland.

Zaterdag speelt België in Hamme tegen Italië. Dinsdag is Ierland de tegenstander in Hamme. Enkel de zeven groepswinnaars plaatsen zich voor het EK, dat van 2 tot en met 15 juli plaatsvindt in Georgië. Het organiserend land is sowieso zeker van een ticket.