• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pieter Timmers gaat mee op (ingekorte) stage

  Timmers behaalde op de Olympische Spelen in Rio zilver.

  Zwemcoach Ronald Gaastra heeft laten weten dat Pieter Timmers zondag mee op stage vertrekt naar Tenerife. "Ondanks een kleine blessure kon Timmers toch de hele week trainen, en dus gaat hij mee", zei Gaastra.

  Pieter Timmers moest vorige week vrijdag de training staken door een probleem aan zijn longen. De viceolympische kampioen ging langs op de spoedafdeling en daar bleek dat er lucht gekneld zat tussen zijn longen en zijn borstkas.

  Timmers kon de trainingen maandag hervatten en kan nu mee op stage naar Tenerife. Ook onder anderen Kimberly Buys en Lorenz Weiremans maken de trip naar het Spaanse eiland.

  Gaastra: "Stage wordt ingekort omdat we geen dagen willen verliezen"

  De stage wordt wel ingekort door de beperkte vluchten vanuit Spanje. "Dat heeft alles te maken met de terugvlucht, die enkel mogelijk was in het midden van de week", laat Gaastra weten.

  "Daardoor zouden we een trainingsdag verliezen en dat kunnen we ons niet permitteren in deze cruciale periode van het seizoen."

  "In mei staat het BK op het programma. Dat is de laatste wedstrijd in eigen land waar onze zwemmers zich kunnen kwalificeren voor het WK van deze zomer in Boedapest."

  Gaastra: "We worden niet gesteund door het beleid"

  Op dit moment heeft enkel Louis Croenen de kwalificatie voor het WK al op zak. "Dit is het gevolg van een beleid dat onze zwemmers niet steunt", zegt Gaastra.

  "Door de overstap van Eva Bonnet van de Waalse naar de Vlaamse zwemfederatie zijn de Waalse beleidsmensen op hun strepen gaan staan. Ze willen dat de kampioenschappen in Charleroi en Seraing meetellen als kwalificatiewedstrijd, al weten ze dat daar nooit de limiet gezwommen wordt." 

  "Het gevolg was wel dat onze Antwerp Diamond Speedo Race niet meer gold als kwalificatiewedstrijd. Door dergelijke ondoordachte beslissingen dient het beleid geenszins onze zwemmers."