• home
 • video
 • pas verschenen

  Ghelamco: "We geloven nog altijd in goeie afloop voor Eurostadion"

  Bij Ghelamco maken ze zich nog altijd geen zorgen.

  Bouwpromotor Ghelamco vindt het negatieve advies van het Vlaamse gewest geen mokerslag, wel een evidentie. "Maar we zijn hoopvol dat de Deputatie ons in beroep wél een positief advies geeft", zegt Filip Neyt, bestuurder van Ghelamco.

  "Het Vlaamse gewest kon niet anders dan een negatief advies geven", zegt Filip Neyt van Ghelamco. "Die buurtweg is immers formeel nog niet afgeschaft."

  "We verwachten dat de gemeente maandag ook een negatief advies zal geven, maar dan stappen we naar de Deputatie. Dat zal 3,5 maand duren, maar in die tijd kan de buurtweg wél afgeschaft worden."

  "In die tijd kunnen we ook het mobiliteitsconvenant verfijnen in samenspraak met de gemeente en de Vlaamse administratie."

  Die problemen met de mobiliteit waren de andere reden dat het dossier een njet kreeg. "Maar dat convenant ligt nu al op het bureau van de gemeente Grimbergen en Vlaanderen. We zijn zelf gebaat bij goeie mobiliteit rond het Eurostadion, anders is het project niet rendabel. We willen niet toegeven op mobiliteit en levenskwaliteit van de omwonenden."

  "Eind 2019 is deadline, maar liefst vroeger"

  De tijd tikt wel in het nadeel van Ghelamco. "De deadline voor het Eurostadion is eind 2019, maar liefst is het wel vroeger klaar", zegt Neyt. "We geloven nog altijd in een goeie afloop, want we zijn hoopvol dat de Deputatie wél een gunstig advies zal geven."