• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daviscup-coach Johan Van Herck: "We zijn favoriet tegen Italië"

  Daviscup-coach Johan Van Herck heeft er vertrouwen in.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Daviscup-coach Johan Van Herck heeft er vertrouwen in.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Van 7 tot 9 april spelen de Belgische tennismannen de kwartfinale van de Daviscup tegen Italië. David Goffin heeft laten weten er zeker bij te zullen zijn. "David heeft heel snel bevestigd", zei de coach.

  "We zijn favoriet, maar moeten respect tonen"

  Johan Van Herck gelooft volop in de kansen van de Belgische ploeg: "Met David Goffin erbij zullen we op ons sterkst aantreden. Hopelijk volstaat dat, ik heb er alleszins vertrouwen in."

  "Italië is een sterke ploeg met veel talent. Ze zijn een echte Daviscup-ploeg, net als wij. Vergeet ook niet dat ze gaan winnen zijn in Argentinië. We moeten dus wel respect tonen. Maar wij spelen thuis, hebben goede spelers en spelen op een ondergrond die ons past. Wij zijn favoriet."

  "Spiroudome is een fantastische zaal"

  De Spiroudome in Charleroi (6.000 zitjes) is het decor voor de kwartfinale tegen Italië. "Dit is een prachtige zaal om een resultaat te boeken", zei Van Herck.

  "We hebben hier al gespeeld tegen het Servië van Novak Djokovic, maar nu verwachten we nog meer volk. De tickets voor vrijdag zijn al uitverkocht en ik raad de mensen aan om snel tickets te kopen voor zaterdag en zondag."

  Het grootste vraagteken is Steve Darcis

  Steve Darcis was de laatste maand vooral bezig met zijn dochter. Zij onderging een operatie aan het hart. "Steve is al uit moeilijkere situaties teruggekeerd. Ik maak me geen zorgen en ben zeker dat hij fit zal zijn. Hij heeft nog tijd om te trainen."