• home
 • video
 • pas verschenen

  Benzema: "Zou graag hebben dat Deschamps mij belt om te praten"

  Benzema speelde niet meer voor Frankrijk sinds 8 oktober 2015.

  Karim Benzema heeft de ambitie nog niet opgeborgen om opnieuw voor de Franse nationale ploeg te spelen. "Ik houd van voetbal en grote wedstrijden. De nationale ploeg, dat zijn matchen op hoog niveau", zei de aanvaller van Real Madrid op radiostation RMC.

  De laatste selectie van Benzema voor Frankrijk dateert van oktober 2015. Sindsdien werd hij niet meer geselecteerd door bondscoach Didier Deschamps omdat zijn naam genoemd werd in een afpersingszaak rond Mathieu Valbuena. 

  Hoewel een contactverbod tussen Benzema en Valbuena al meer dan een jaar geleden werd opgeheven door een rechter, bleef de bondscoach sindsdien voet bij stuk houden. Benzema is ook deze interlandbreak niet geselecteerd voor de matchen van Frankrijk tegen Luxemburg en Spanje.

  "Ik vind de situatie onrechtvaardig, want ik krijg geen uitleg", zei Benzema op de radio. "Ik ben ook gewoon een mens en zou graag uitleg krijgen. Ik bewijs bij Real dat ik nog jaren mee kan bij de nationale ploeg."

  "Ik steek in mijn hoofd dat ik niet word geselecteerd omwille van voetbalredenen. Dat anderen beter zijn dan ik. Als er over extrasportieve redenen gesproken wordt, de gebeurtenis met Mathieu (Valbuena), dan zeg ik dat ik niet schuldig ben. Ik heb daar al anderhalf jaar een prijs voor betaald."

  Benzema miste het EK en hoorde nadien ook niets meer van de bondscoach. "Ik houd van het voetbal en van grote wedstrijden. De nationale ploeg, dat zijn matchen op hoog niveau. Als mensen denken dat ik de nationale ploeg zal laten varen, vergissen ze zich. Ik ben nog jong en heb nog veel doelen."

  "Deze hele zaak is onduidelijk"

  Afgelopen juni zei Benzema dat racistische motieven mee aan de basis lagen van zijn uitsluiting voor het EK. Van die woorden heeft hij geen spijt. "Ik heb geen spijt. Het is de waarheid", zei Karim Benzema.

  "Maar op geen enkele manier heb ik gezegd dat Didier Deschamps of Nöel le Graët (bondsvoorzitter) racistisch zijn. Dat heb ik nooit gedacht en nooit gezegd. Deze hele zaak is onduidelijk en ik zou graag hebben dat ze me bellen zodat we kunnen praten."