• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants als "UCI-preses in spe": "1 Strade Bianche is genoeg"

  0 / 0
  In Extra Time Koers kwamen ook de Plugstreets aan bod, de onverharde wegen die dit jaar in Gent-Wevelgem opgenomen werden. Jan Bakelants (AG2R) is geen voorstander van nog meer grindwegen. "Als ik UCI-voorzitter zal zijn...", liet Bakelants zich ontvallen.

  "Iedereen moet nu de Strade Bianche kopiëren"

  "Ik wil geen spelbreker zijn, maar aangezien de Strade Bianche succes heeft, moet iedereen dat nu kopiëren", vertelde Jan Bakelants toen de Plugstreets uit Gent-Wevelgem aan bod kwamen.

  "We hebben al de Omloop van het Hageland en nu is er ook Gent-Wevelgem. Eén Strade Bianche is goed en mooi. Dat is een fantastische wedstrijd, maar niet iedereen moet dat overnemen."

  "Vorig jaar had ook Parijs-Nice het idee om een paar stroken in te voeren. Het creëert stress en dat dient tot niets. Als ik UCI-voorzitter zal zijn...", liet Bakelants zich ontvallen.

  Ook bij de vraagjesronde liet Bakelants er geen twijfel over bestaan. "Ik zou zeker een goeie UCI-preses zijn."

  José De Cauwer merkte op dat Bakelants dan wel zou moeten afrekenen met huidig bondsvoorzitter Tom Van Damme. "Het is dus een beetje zoals bij de FIFA: ik moet bij de kleine landen stemmen sprokkelen en hen een wielerschool beloven."

  "Bardet? Dat mag niet getolereerd worden, maar straf was te drastisch"

  Jan Bakelants mocht als potentiële baas van de Internationale Wielerunie ook zijn standpunt over Romain Bardet toelichten. De Franse ploegmaat van Bakelants werd uit Parijs-Nice gezet nadat hij na een valpartij veel te nadrukkelijk aan de volgwagen had gehangen.

  "Wat er is gebeurd, valt niet goed te praten. Aan de auto hangen is het laagste wat je kunt doen. Dat mag niet getolereerd worden", stelde Bakelants. "Maar ik vind de straf (Bardet werd uit koers genomen, red) te drastisch."

  "Dit was de situatie: Romain was mee met de waaier en had er zelf voor getrapt. Hij werd niet geduwd. Maar hij kwam ten val door een valpartij voor hem."

  "Moet je hem dan naar huis sturen? Geef hem dan een paar minuten straftijd", wierp Bakelants op. "Je moet ervoor zorgen dat hij het eindklassement niet meer kan winnen, maar toch kan blijven koersen", vulde Karl Vannieuwkerke aan.

  Jan Bakelants krijgt alvast steun van Patrick Lefevere