• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots op voorstelling: "Ik doe het op mijn manier"

  Marc Wilmots is vandaag officieel voorgesteld.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Marc Wilmots is vandaag officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach van Ivoorkust. De ex-coach van de Rode Duivels tekende een contract voor twee jaar, met een optie om twee jaar langer te mogen blijven. "Als we als ploeg spelen, zullen we sterk zijn", sprak Wilmots op zijn presentatie.

  "Eerlijkheid, eensgezindheid, werklust: met die zaken boek ik vooruitgang"

  Marc Wilmots stapte dinsdag in Brussel op een vliegtuig met bestemming Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust. Ondertussen is de trainer er voorgesteld. En Wilmots leek te suggereren dat meer oude bekenden hem zullen volgen.

  "Jullie hadden een uitzonderlijke generatie, maar nu is er een gat. Zoals het was met de Belgische ploeg. We moesten orde op zaken stellen. Ik denk dat ik dus wel wat ervaring heb en ik zal ook mensen meebrengen om die taak te volbrengen."

  "Wanneer ik een zaak aanpak, ben ik de enige baas aan boord", sprak de 48-jarige Wilmots. "Ik doe het op mijn manier, zoals ik denk dat het hoort in lijn met mijn gevoel en mijn manier van werken. Eerlijkheid, eensgezindheid, werklust: met die zaken boek ik vooruitgang. Er is geen druk van clubs of van makelaars, die vlieger gaat niet op bij mij."

  "Als we als ploeg spelen, zullen we sterk zijn. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt, anders wordt het moeilijk om met mij samen te werken." Wilmots wil graag de huidige situatie bij het Ivoriaanse nationale team analyseren en de spelers met de meeste ervaring polsen alvorens knopen door te hakken.

  Hij beoogt een mix van "jong en oud", en laat de deur open voor oudere spelers als Gervinho, Salomon Kalou of Yaya Touré.

  De belangrijkste opdracht voor Wilmots wordt het WK 2018 in Rusland van volgend jaar. Na twee speeldagen staat Ivoorkust er goed voor. Het is leider in groep C met vier punten. Over twee dagen speelt Ivoorkust een oefenmatch in en tegen Rusland. Volgende week oefenen de Ivorianen tegen Senegal.

  "Ik weet nog niet veel over het land"

  Gisteren sprak Wilmots al kort bij zijn aankomst in Ivoorkust. "Ik weet nog niet veel over het land, maar ik ben natuurlijk vooral geïnteresseerd in de voetbalploeg. Dit is een goeie generatie. Dus toen ik na het EK dit voorstel kreeg, dacht ik: "waarom niet?". Ik had zin in een avontuur."

  Was Wilmots verrast toen hij een aanbod kreeg uit Ivoorkust? "Het is heel natuurlijk verlopen. De voorzitter van de voetbalbond heeft me gebeld en ik heb gezegd dat het me zeker interesseerde. Daarna hebben we gesproken over onze visie voor deze ploeg

  "Ik denk dat er werk aan de winkel is. Eenheid is heel belangrijk in de ploeg. Ivoorkust sneuvelde meteen in de groepsfase van de Afrika Cup dus de ploeg zit nu in een dal. Maar zo werkt voetbal er zijn dalen en pieken. Nu gaan we weer naar richting een hoogtepunt werken."

  Het eerste interview van Wilmots als Ivoriaans bondscoach:

  Marc Wilmots kwam aan in de stad Abidjan: