• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UEFA-voorzitter: "Moeten het transfersysteem durven in vraag stellen"

  Ceferin is sinds september voorzitter van de UEFA.

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft een ballonnetje opgelaten om het transfersysteem in het Europese voetbal te veranderen. "Als de kloof tussen rijk en arm te groot wordt, tast dat de spankracht van het Europese voetbal aan", zei Ceferin op een congres.

  Ceferin, die in september Michel Platini opvolgde als voorzitter van deUEFA, had tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd om de kleinere landen en competities in Europa te willen helpen om de kloof tussen arm en rijk niet te groot te laten worden.

  De Sloveen lijkt die belofte ook serieus te nemen. Op een congres in Portugal  sprak Ceferin de ambitie uit te willen nadenken over het huidige transfersysteem.

  "We moeten ons de vraag durven stellen of de manier waarop het transfersysteem vandaag werkt wel de best mogelijke is. We mogen niet bang zijn om het systeem eventueel te veranderen."

  "Al te vaak zien we dat een klein aantal rijke clubs de beste voetballers van kleinere teams wegkopen en dat mag eigenlijk niet de bedoeling zijn. Grote clubs mogen de kleinere niet wegdrukken."

  "Als we de kloof tussen rijk en arm te groot laten worden, zal dat de spankracht van het Europese voetbal aantasten. De UEFA moet het hele voetbal beschermen en niet alleen de elite."