• home
 • video
 • pas verschenen

  Taekwondoka Achab: "Wil dit jaar mijn wereldtitel verlengen"

  Jaouad Achab en Raheleh Asemani.

  De Belgische taekwondoka's konden vorig jaar op de Olympische Spelen geen medailles oogsten. Dit jaar is het WK, in juni in Zuid-Korea, hun hoofddoel. En net zoals vorig jaar zijn Jaouad Achab en Raheleh Asemani erg ambitieus.

  Achab: "Nu al bezig met Tokio 2020"

  "De Olympische Spelen waren een heel speciale ervaring", blikt Jaouad Achab nog eens terug. "Ik heb de goeie dingen onthouden en probeer van die ervaring te leren voor de volgend Spelen in Tokio. Ik kijk er met een positief gevoel op terug, ook al had ik eigenlijk goud willen halen. Dat doet nog altijd pijn. Maar ik moet vooruit kijken.

  "Ik blijf hard werken tijdens de trainingen. We werken zo professioneel mogelijk. Alle beetjes helpen om het verschil te kunnen maken. Details kunnen het verschil maken tussen wel of geen olympische medaille. Ik doe er alles aan om klaar te zijn voor Tokio. Daar zijn we nu al mee bezig."

  "Wil wereldtitel verlengen"

  Dit jaar is het WK in Zuid-Korea het belangrijkste doel voor Jaouad Achab. "Ik zet alles op het WK. De voorbereidingen zijn al begonnen. Ik heb al goud en zilver behaald op twee toernooien. Voor het Belgisch kampioenschap heb ik gepast omdat ik enkele blessures heb en moe ben", vertelt Achab.

  "Het WK is de moeilijkste wedstrijd in taekwondo, moeilijker dan de Spelen. Op het WK zijn er veel meer wedstrijden en moet je zes à zeven wedstrijden vechten. Ik was al wereldkampioen in 2015 en in Korea wil ik voor een nieuwe titel gaan."

  Asemani: "Kan WK-medaille halen"

  Raheleh Asemani kreeg vorig jaar net op tijd haar Belgisch paspoort voor de Olympische Spelen. "Ik ben dankbaar dat ik Belg kon worden. In Rio had ik graag op het podium willen staan met de Belgische vlag, maar dat is jammer genoeg niet gelukt", zegt de geboren Iraanse.

  "Dit jaar mik ik op het WK. Als ik in vorm ben, kan ik een medaille halen. Daarvoor zal ik alles geven. Samen met de andere taekwondoka's doen we ons best om onze sport meer bekend te maken. Nu moet ik nog soms uitleggen wat taekwondo precies is. Dat is jammer, want het is toch een olympische sport."