• home
 • video
 • pas verschenen

  Swerts: "Ze dachten bij Westerlo zeker dat ik een paljas ben?"

  Vic Swerts (r) werd dan toch niet de messias van Westerlo.

  Het woelige seizoen van Westerlo eindigde met degradatie, maar hoe anders had het kunnen lopen als investeerder Vic Swerts niet was opgestapt? Swerts legt in Sport/Voetbalmagazine haarfijn uit waarom de deal werd afgeblazen. "Degene die betaalt, is baas, maar als ze mij niet vertrouwen hoeft het niet voor mij."

  Vic Swerts, de directeur van Soudal, leek dé redder van het noodlijdende Westerlo te worden. Maar na een paar maanden "bekvechten tussen advocaten" trok Swerts zich terug.

  "Die club is virtueel failliet en wij waren bereid die zorgen over te nemen. Ik had op iets meer dankbaarheid gehoopt."

  "In plaats van mij - en ik zeg dit figuurlijk - een standbeeld te geven, hebben ze mij voor de aap proberen te houden. Ze dachten zeker: die Swerts is een paljas? Ik werd het zo beu als koude pap."

  "Wij zijn er met de beste bedoelingen ingestapt. Zij zitten in hoge geldnood en wij hebben wat mogelijkheden via onze fondsen. Vertrouwen is de basis."

  "Maar als je geen nagel hebt om aan je kont te krabben, moet je ook niet 4 weken naar de Côte d'Azur gaan. Echt baas willen blijven, is gewoon belachelijk. Komaan, degene die betaalt, is baas. Maar als ze mij niet vertrouwen, hoeft het voor mij niet."

  "Ik vind het nog altijd sneu voor Herman Wijnants"

  Vic Swerts is vooral kritisch voor de Raad van Bestuur, die hij bemoeizucht verwijt. "Die vzw moet de plak zwaaien, maar die hebben daar nooit iets voor moeten doen. En nu verwijten ze mij dat er kosten zijn gemaakt omdat ik gezegd heb spelers te halen."

  Manager Herman Wijnants staat wel op een goed blaadje bij Swerts. "Ik vind het nog altijd sneu voor hem. Ik verwijt hem wel dat hij niet sterk genoeg was om tegen zijn Raad van Bestuur te zeggen: "Luister, zo gaan we het doen of ik houd ermee op." Want als Wijnants zich terugtrekt, staan ze daar te gapen."