• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Koen Naert: "22 maart 2016 zal altijd in mijn gedachten blijven"

  Koen Naert (archief): "Heb de roeping om er te zijn voor mensen"

  Atleet Koen Naert zat vorig jaar in de auto toen hij het nieuws hoorde van de aanslagen. Als ex-verpleger aarzelde hij niet en reed hij naar het brandwondencentrum om er te helpen. "Ik heb de roeping om er te zijn voor de mensen."

  Koen Naert werkte tot eind 2015 als verpleger. "Maar op 1 januari 2016 ben ik profatleet geworden, om alles op de Olympische Spelen te zetten."

  Naert zat in de auto toen hij het nieuws van de aanslagen hoorde. "Ik was op weg van Brugge naar de kine in Leuven. Ergens halverwege hoorde ik op de radio dat er iets was gebeurd op de luchthaven."

  "Ik wist dat het rampenplan wordt afgekondigd als er iets gebeurt op de luchthaven en de patiënten naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek gebracht worden."

  "Ik had dan de reflex dat ze mij daar misschien nodig hadden, ook al werkte ik er niet meer. Ik heb gebeld en gezegd dat ik met plezier mijn afspraak zou afzeggen als ze mij nodig hadden."

  "Ze zeiden dat het chaos was en dat ik welkom was, dus ben ik naar daar gereden. Daar heb ik dan de hele dag doorgebracht."

  "Op zo'n moment denk je niet aan jezelf"

  "22 maart 2016 zal altijd in mijn gedachten blijven. Wat ik daar heb gezien, zijn dingen die ik nooit zal vergeten."

  "Naast het lopen heb ik de roeping om er te zijn voor de mensen, specifiek voor mensen met brandwonden. Je moet de mensen niet alleen fysiek helpen, maar ook psychisch."

  "Op zo'n moment denk je niet aan jezelf, maar aan de mensen die je nodig hebben. Ik heb de vaardigheden om te helpen, dus voor mij was dat een evidentie", besluit Naert.