• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert: "Voel dezelfde emoties als bij een overwinning"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Quick-Step Floors heeft in Dwars door Vlaanderen een koers uit het boekje afgeleverd. "Yves verdient deze zege echt", klonk het bij Philippe Gilbert. "Dit is een feestje waard", vulde Niki Terpstra aan.

  Philippe Gilbert was de regisseur van het Quick-Step-feestje. "Ik voel dezelfde emoties als bij een overwinning", reageerde de Belgische kampioen.

  "Yves verdient deze zege echt. Hij heeft een grote motor en rijdt altijd in dienst. Ik ben blij dat hij deze thuiskoers wint."

  De beslissing viel kort na Nokereberg. "Yves versnelde bij de voet en ik op de top, maar Durbridge zat meteen in mijn wiel. Yves ging daarna op het juiste moment."

  "Wat onze conclusie na deze koers is? Als ploeg hebben we sterk gereden. Ik hoorde in de oortjes dat ook Stybar en Terpstra bij de achtervolgers zaten. Dit is een sterke prestatie."

  Terpstra: "Dit is een feestje waard"

  "Dit is zo mooi", vulde ploegmaat Niki Terpstra aan, die geen derde overwinning in Waregem kon veroveren. "Yves ging te snel, hé", lachte de Nederlander.

  Over de overmacht van Quick-Step Floors: "Het openingsweekend heeft niet gebracht wat we wilden. Vandaag waren we uit op revanche en waren we beter geconcentreerd. Dit is wel een feestje waard."

  Dolle vreugde in het winnende kamp