• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Vanden Borre mag al na een maand ophoepelen

  Froger was pas een maand aan de slag bij TP Mazembe.

  TP Mazembe, de nieuwe club van Anthony Vanden Borre, heeft zijn trainer Thierry Froger opzijgeschoven. De Fransman was pas een maand aan de slag bij de Congolese club, maar de uitschakeling in de Afrikaanse Champions League kost hem zijn baan.

  Thierry Froger volgde in februari zijn landgenoot Hubert Velud op als trainer van TP Mazembe. Hij tekende er een contract tot het einde van het jaar. Maar in de zestiende finales van de Afrikaanse Champions League verloor de club van Caps United uit Zimbabwe.

  "Club en coach hebben in onderling akkoord besloten om de samenwerking stop te zetten", klinkt het in een mededeling. "De doelstelling om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Afrikaanse Champions League is immers niet bereikt."

  Anthony Vanden Borre kondigde begin deze maand aan dat hij een vervolg breit aan zijn carrière bij TP Mazembe. Een paar dagen eerder werd zijn contract bij Anderlecht ontbonden.