• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloften van Club Brugge na penaltythriller voorbij Juventus in Viareggio Cup

  Club Brugge neemt het in de kwartfinale op tegen Napoli.

  De beloften van Club Brugge blijven prima op dreef op de Viareggio Cup, een van de belangrijkste jeugdvoetbaltoernooien. In de achtste finales schakelden ze titelverdediger Juventus uit na strafschoppen.

  Club Brugge, dat zich als groepswinnaar geplaatst had voor de achtste finales, schoot het beste uit de startblokken. Na drie minuten bracht Noah Fadiga blauw-zwart al op voorsprong tegen Juventus.

  In de tweede helft kwam titelverdediger al snel langszij en even later scoorden de Italianen een tweede keer. Maar Club Brugge gaf zich niet gewonnen en een minuut voor tijd dwong Rik De Kuyffer met de 2-2 een strafschoppenreeks af. Het was nagelbijten, maar uiteindelijk trokken de Bruggelingen aan het langste eind met 9-8.

  In de kwartfinales neemt Club Brugge het op tegen Napoli, dat Bologna uitschakelde met 2-1.